A bizonytalanság

18 Jun A bizonytalanság

Égből pottyant gondolatok

Vannak az életnek egyetemes témái. Amik mindenki életútján szerepet játszanak. Lehet, hogy nem tudjuk, de tudattalanul ott lapulnak a háttérben, és előbb-utóbb kikerülhetetlenek…

A bizonytalanság

„A bizonytalanság kénytelen elfogadását az SM egyik legnagyobb ajándékaként tartom számon. Micsoda megkönnyebbülés és szabadság, megengedni a sorsnak, hogy tegye a dolgát, amellett, hogy persze én is megteszem a tőlem telhetőt! Elengedni a görcsös biztonságra való törekvést, ami előbb-utóbb úgyis halálra van ítélve. Felszabadulni a félelemtől, hogy mi lesz, ha…, és könnyedén venni, hogy majd kiderül. Nem teletömni a fejem a jövő ezerféle lehetőségével, amiből simán az ezeregyedik jöhet be, és felszabadult, tágas tudattal arra figyelni, ami most játszódik, ami most van! Nem lemaradni az életről, hanem megélni – élni!”

„Elengedtem a jövő (látszólagos) kontrollálását, és megbarátkoztam a bizonytalansággal, amivel az SM kérlelhetetlenül szembesített – micsoda felszabadulás, és milyen izgalmas kalanddá változtatja az életet!… Helyette magamban és a sors létjogosultságában kezdtem bízni: hogy föltalálom magam az új kihívásokban, s hogy bármilyen helyzetet érdemes átélni, mert mindenből lehet tanulni. Ajándékul nyugalmat, a pillanat könnyedségét és végtelen intenzitását kaptam.”

Részletek A kiút a korlátok közül című könyvből
Molnár Éva Zsófia

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.